Opzij – 03 2024 –

13,99

In deze editie:

Dossier lezen in nederland -Vergeten schrijfsters – De boekenkasten van Roos Schilkker, Ruth Smeets en Marieke van Willigen – Opzij onderzoek – Boeken van Opzij lezers – Casca dresselhuys troostlezen – Zomerse must-see films – montolieu Village du livre – Inclusief het boek van Sheila Sitalsing – Ze zeggen dat het eigenlijk best meevalt…

Verzending €4,95 - GRATIS verzending vanaf €30,00

  • Levertijd 2-3 werkdagen
  • Veilig betalen met iDEAL, creditcard, bankoverschrijving
  • Wij accepteren Kadobon Online: Magazinebon, Baby-bon, Kerstbon, keuze cadeaubon en Nationale Dierenbon

Beschrijving

Over dit magazine:

Aanvankelijk opgezet als een activistisch, pamfletachtig tijdschrift heeft Opzij zich in de loop der jaren steeds aan de veranderende tijdsgeest aangepast, zonder concessies te doen aan de eigen grondbeginselen. Het radicaal verdween van de cover, maar er staat nog steeds feministisch maandblad.

De huidige, jongere generatie vrouwen is gemiddeld tenminste zo goed opgeleid als de mannen. Deze vrouwen profiteren in niet geringe mate van het voorwerk dat hun moeders en oma’s verrichtten op emancipatorisch gebied. Maar het werk is nog lang niet klaar. Niet in Nederland en al helemaal niet in grote delen van de wereld. Van de tweede feministisch golf, die eind jaren zestig begon, spreken we inmiddels van een derde feministische golf. Thema’s van toen zijn vijftig jaar later nog steeds actueel.

Extra informatie

Veen Media

Winkelwagen
Opzij – 03 2024 –
13,99
Scroll naar boven