Elsevier Special – Terrorisme in Nederland –

8,95

In deze editie:

Wie denkt dat terrorisme vooral iets is voor het verre buitenland, gaan de ogen open. Ook Nederland heeft vier gewelddadige decennia achter de rug.

Van de Molukse gijzelingen tot de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, van de aanslagen van RAF en IRA tot ‘Apeldoorn’: sinds de jaren ’70 is Nederland met grote regelmaat opgeschrikt door terrorisme op eigen bodem.

 

Naast de tientallen doden die er bij de aanslagen vielen, was er ook grote materiële schade. De impact op de samenleving was vaak niet gering. Bedrijven die onder vuur kwamen te liggen van politiek terrorisme zagen zich soms door het geweld gedwongen van koers te veranderen.

Politici werden geïntimideerd om zich over bepaalde kwesties niet meer uit te spreken of hun beleid bij te stellen. Vaker niet dan wel, slaagden de autoriteiten er in om de verantwoordelijke daders te vinden en te bestraffen.

In de onthullende Speciale Editie Terrorisme in Nederland reconstrueert de redactie van Elsevier in 44 historische kronieken 78 van die terroristische daden.

Voor deze Speciale Editie doken Elsevier-auteurs Paul Andersson Toussaint, Elias van der Plicht en Eric Vrijsen in de archieven en reconstrueerden de belangrijkste aanslagen, kapingen, gijzelingen en andere terreurdaden van de afgelopen decennia. De fotoredactie van Elsevier verzamelde het vaak unieke fotomateriaal. Dat leverde een historisch document op dat even onthutsend is als verrassend.

Verzending €4,95 - GRATIS verzending vanaf €30,00

  • Levertijd 2-3 werkdagen
  • Veilig betalen met iDEAL, creditcard, bankoverschrijving
  • Wij accepteren Kadobon Online: Magazinebon, Baby-bon, Kerstbon, keuze cadeaubon en Nationale Dierenbon

Beschrijving

Over dit magazine:

Van Molukse gijzelingen tot Van Gogh. 78 aanslagen in 40 jaar.

Extra informatie

Abonnementenland

Winkelwagen
Elsevier Special – Terrorisme in Nederland –
8,95
Scroll naar boven